رو در روی امشب ادامه گفتگو با پرویز دستمالچی است و او اینبار از ناگفته های ترور سیاسی میکونوس خواهد گفت. چطور عکس قاتلین به دست روزنامه های آلمان افتاد؟ چطور دادستان آلمان تایید کرد که اسلحه قتل از ایران آمده بود؟ ببینید و نظر بدید.
۱۳۸۷ شهریور ۸, جمعه
۱۳۸۷ شهریور ۶, چهارشنبه
سفر رایس به اروپا و منطقه
کاندولیزا رایس از هجدهم تا بیست و یکم اوت به بلژیک، لهستان، و عراق سفر کرد. او با شورای آتلانتیک شمالی در مورد وضعیت گرجستان ملاقاتی اضطراری داشت و با رهبران اتحادیه اروپا از جمله برنارد کوشنر و خاویه سولانا دیدار کرد.
او در ورشو توافق رسمی استقرار سپر دفاع موشکی را امضا کرد که به گفته آمریکا تلاشی است برای محافظت از آمریکا و هم پیمانان اروپائیش در برابر تهدیدهای فزاینده موشکهای دور برد. کاندولیزا رایس در چند مصاحبه کشورهایی چون کره شمالی و ایران را تهدیدهای بلقوه موشکی اعلام کرد.
رایس در عراق از جمله با هوشیار زیباری و نوری المالکی دیدار کرد تا در مورد ادامه حضور نیروهای آمریکایی پس از انقضای توافقنامه شورای امنیت گفتگو کند. در کنفرانس خبری مشترک او با زیباری خبرنگاری در مورد فشار احتمالی ایران برای به تاخیر انداختن این توافقنامه سئوال کرد. هوشیار زیباری گفت این تصمیم تصمیم دولت منتخب عراق خواهد بود. ایران و کشورهای همسایه عراق حق دارند در مورد مفاد این توافقنامه بدانند یا توضیح بخواهند. او افزود این توافقنامه به شکل آشکاری اعلام می کند که عراق پایگاهی برای حمله به کشورهای همسایه نخواهد بود و این مطلب به اطلاع مقامات ایرانی رسیده است.
کاندولیزا رایس از بیست و چهارم تا بیست و ششم اوت به سرزمینهای فلسطینی و اسرائیل سفر کرد. به گفته وزارت امور خارجه آمریکا این سفر به هدف گفتگو های دوجانبه در مورد مسائل منطقه از جمله تلاش برای تحقق صلحی پایا و دستیابی به توافق صلح تا پایان سال 2008 انجام گرفت.
چی فکر می کنین؟
آیا توافق صلح اسرائیل و فلسطینیان تا پایان سال میلادی دستیافتنی است؟
آیا تهدید بلقوه موشکی ایران جدی است؟
آیا عراق به سوی ثبات گام بر می دارد؟
۱۳۸۷ شهریور ۲, شنبه
اوباما بایدن را انتخاب کرد
سناتور براک اوباما، کاندید ریاست جمهوری از حزب دموکرات، جوزف بایدن، سناتور ایالت دلاور رو به عنوان معاون خود انتخاب کرد. جو بایدن رئیس کمیته روابط خارجی سنای آمریکاست. گفته میشه این انتخاب تصمیمی استراتژیک از طرف اوباماست چراکه جو بایدن به جای اینکه تنها تاکیذی بر پیام تغییر اوباما باشه میتونه نقاط ضعف اوباما رو از دید رای دهندگان جبران کنه. حالا تو خبرها تحلیلهای مختلفی خواهید شنید من فکر کردم شاید بد نباشه نگاهی گذرا به زنذگی و سوابق کاری بایدن بکنیم.
بیست نوامبر 1942 در اسکرنتن در ایالت پنسیلوانیا به دنیا اومد؛ اولین فرزند از چهار فرزند خانواده
تابستان 1953 به کلیمانت در ایالت دلاور نقل مکان کرد
سپتامبر 1957 وارد مدرسه کاتولیک آرچمیر در دلاور شد
ژوئن 1965 با دو مدرک تاریخ و علوم سیاسی از دانشگاه دلاور فارغ التحصیل شد و برای ادامه تحصیل به دانشگاه حقوق سیراکیوز رفت
بیست و هفت اوت 1966 با نیلا هانتر ازدواج کرد
ژوئن 1968 پس از پایان تحصیلات حقوق به عنوان وکیل در ویلمینگتن در ایالت دلاور مشغول به کار شد
سوم فوریه 1969 اولین فرزندش جوزف بایدن سوم که هم اکنون دادستان در دلاور است به دنیا آمد
چهارم فوریه 1970 فرزند دومش هانتر متولد شد
هشتم نوامبر 1971 نائومی فرزند سومش به دنیا آمد
نوامبر 1972 با پیروزی بر رقیب جمهوریخواهش به نمایندگی دلاور در سنای آمریکا درآمد
هجدهم دسامبر 1972 همسر و دخترش را در یک تصادف اتومبیل از دست داد.
پنجم ژانویه 1973 در مقام سناتور قسم یاد کرد
ژانویه 1975 به عضویت کمیته روابط خارجی سنا در آمد که بعدا ریاست آنرا به عهده گرفت
هفدهم ژوئن 1977 با معلمی به نام جیل تریسی جیکوبز ازدواج کرد
ژانویه 1977 به عضویت کمیته قضائی سنا در آمد و بعدا در سالهای 1987 و 1994 ریاست آنرا به عهده داشت
نوامبر 1978 مجددا به نمایندگی سنا انتخاب شد
هشتم ژوئن 1981 دخترش اشلی به دنیا آمد
نوامبر 1984 مجددا به عضویت سنا در آمد
نهم ژوئن 1987 خود را کاندید حزب دموکرات رای انتخابات ریاست جمهوری 1988 اعلام کرد
یازدهم فوریه 1988 مورد دو عمل جراحی مغز قرار گرفت
نوامبر 1990 مجددا به عضویت سنا درآمد
نوامبر 1996 مجددا به عضویت سنا درآمد
نوامبر 2002 مجددا به عضویت سنا درآمد
سی و یکم ژانویه 2007 اعلام آمادگی کرد کاندیدای حزب دموکرات برای رقابتهای 2008 باشد
اول اوت 2007 خاطرات خود با عنوان "وفای به عهد: در زندگی و سیاست" را منتشر کرد
بیست و سوم اوت 2008 به عنوان همقطار براک توباما انتخاب شد
در مورد بایدن چی فکر می کنین؟
فکر می کنین مک کین چه کسی رو انتخاب کنه؟
بعدا اضافه شد. یه نگاهی هم به مقاله واشنگتن پست بیاندازید
۱۳۸۷ مرداد ۳۰, چهارشنبه
چند تحول...
موشک ماهواره به کجا پرتاب شد!
در حالی که مقامات جمهوری اسلامی از پرتاب موفق موشک ماهواره "سفیر امید" خبر دادند و یک روز بعد اعلام کردند ایران برای کمک به کشورهای مسلمان برای پرتاب ماهواره آماده است، مقامات وزارت دفاع آمریکا این پرتاب را ناموفق خواندند. روزنامه نیویورک تایمز به نقل از یک مقام رسمی نظامی آمریکا نوشت "مرحله اول پرتاب موفق بود ولی مرحله دوم آن با شکست مواجه شد." وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کرد چنین اقداماتی از طرف ایران به جلب اطمینان جامعه بین المللی کمک نمی کند. و گفت فعالیتهای بالستیکی جمهوری اسلامی دو دهه ادامه داشته و این اقدامات به نگرانی جامعه بین المللی در ارتباط با خطر بالقوه موشکهای دوربرد ایران می افزاید.
پیمان استقرار سیستم دفاع موشکی در لهستان
امروز واشنگتن و ورشو پیمان ایجاد پایگاه دفاع موشکی را امضا کردند. آمریکا می گوید هدف از استقرار این سیستم محافظت از اروپا و آمریکا در برابر تهدیدهای کشورهای "شروری" چون ایران است. برخی معتقدند بحران گرجستان و روسیه مشوق این توافقنامه جدید بود. در حالی که برخی رسانه های لهستان این اتفاق را اتفاقی تاریخی خواندند که امنیت لهستان را برای سالها حفظ خواهد کرد، دیگر رسانه ها معتقدند این اقدام امنیت لهستان را به مخاطره می اندازد. گازیتا ویبورچا گزارش داده که شصت و سه درصد مردم موافق این توافق هستند. دینا پرینو، سخنگوی کاخ سفید گفت "دفاع موشکی مشارکت عمده ای در مسیر امنیت جمعی ناتو است."
ناتو- اتحادی با نظرات مختلف
ناتو در جلسه دیروز یکصدا و قویا روسیه را محکوم کرد. برخی از تحلیلگران این اقدام ناتو را ستودند و برخی دیگر ناتو را سازمانی بی اثر توصیف کردند که اعضای آن بر سر سیاست روسیه اختلاف نظر دارند. به اعتقاد امریکا ناتو در روابط با روسیه تجدید نظر خواهد کرد و در حال حاضر توجه خود را به تاسیس کمسیون گرجستان-ناتو اختصاص خواهد داد. گوردن جاندرو سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا گفت "ما پیامی به روسیه فرستادیم که ناتو اجازه نخواهد داد مرز جدیدی میان کشورهای عضو ناتو و آنهایی که می خواهند به ناتو بپیوندند ایجاد شود.
شما چی فکر می کنین؟
۱۳۸۷ مرداد ۲۹, سهشنبه
دخالت ایران در عراق
مدتی است که کمتر از عراق می شنویم و به نظر می رسد با زمزمه های خروج نیروهای آمریکا تا دو سال آینده وضعیت رو به بهبود باشد اما وزارت امور خارجه آمریکا در تازه ترین واکنش خود نسبت به دخالت سپاه قدس جمهوری اسلامی در برهم زدن ثبات عراق ابراز نگرانی کرد. در این اظهارات سپاه قدس "مجری اصلی سیاستهای ایران در عراق" معرفی شده.
دستگیریهای پیاپی ستیزه جویان شیعه در اواخر سال دو هزار و هفت آشکار کرد که اعضای جیش المهدی برای آموزش به ایران فرستاده می شوند. و سپاه قدس در تجهیز مالی و تسلیحاتی این گروه مشارکت داشته است. سپاه قدس در این مسیر از کمک های حزب الله لبنان نیز بهره برده است. اظهارات وزارت خارجه آمریکا دامنه فعالیتهای سپاه قدس را بعنوان "مکانیزم رژیم ایران در حمایت از تروریستها" از لبنان و سرزمینهای فلسطینی، عراق و افغانستان تا مناطقی در بالکان اعلام کرده است. یکی از چهره هایی که در مارس سال گذشته در این رابطه دستگیر شد علی موسی دغدوغ گزارش شده است که در سال دوهزار و پنج از طرف حزب الله دستور گرفته بود تا به برای همکاری با سپاه قدس به ایران برود.
برخی از منابع آگاه می گویند دولت عراق از دخالتهای جمهوری اسلامی آگاه است اما برای اینکه روابط از این بدتر نشود بسیاری از این پرونده ها را مسکوت نگه داشته اند و آنها را در اختیار رسانه ها قرار نمی دهند.
شما چی فکر می کنین؟
۱۳۸۷ مرداد ۲۸, دوشنبه
خارج از دستور - لینک بحث آزاد
بسیاری از شما همراهان ارجمند خواسته بودید که لینکی به بحث آزاد اختصاص پیدا کنه. هر چند وبلاگ توانایی فوروم رو نداره ولی سعی می کنم این لینک رو در لیست نگه دارم تا مباحث "خارج از دستور" رو اینجا ادامه بدیم.
۱۳۸۷ مرداد ۲۶, شنبه
بلاگدونی در بلاگ اسپات
همکار باذوق و عزیزم رضا صابر که کار جالب تلویزیونی کردن بلاگ های فارسی رو انجام میده و با این کار بلاگستان رو به تلویزیونستان پیوند زده گزارشهای خودش از برگزیده وبلاگها رو در بلاگدونی گذاشته ببینید و لذت ببرید.
ایران در هفته ای که گذشت
ایران در اوائل هفته و پس از آغاز تحریمهای تازه اتحادیه اروپا اعلام کرد برای مقابله با تحریمها آماده است. وزارت بهداشت ایران شمار مبتلایان به وبا رو سی و پنج نفر اعلام کرد. لاریجانی خواستار تحقیق درباره مدرک تحصیلی وزیر کشور شد. یوسف بنی طرف روزنامه نگار و نویسنده به اتهام برهم زدن امنیت داخلی کشور به پنج سال زندان محکوم شد. برای چهار فعال کارگری به دلیل شرکت در مراسم جهانی کارگر حکم شلاق صادر شد. پنج موسسه مرتبط با برنامه اتمی ایران در فهرست تحریمهای وزارت خزانه داری آمریکا قرار گرفت. دانشگاه آکسفورد اعلام کرد علی کردان هیچ مدرکی از این دانشگاه دریافت نکرده است. علی لاریجانی گفت ما با مردم اسرائیل دوست نیستیم. اسفندیار رحیم مشائی در پی سخنان خود در مورد اسرائیل به مجلس شورای اسلامی احضار شد.
۱۳۸۷ مرداد ۲۵, جمعه
سیاست خارجی آمریکا در هفته
یک هفته از آغاز المپیک دو هزار و هشت پکن می گذرد و همینطور یکهفته از آغاز بحران گرجستان. شرایط نه جنگ و نه صلح منطقه که آبستن درگیریهای خونبار بود ورود نیروهای نظامی گرجستان به منطقه اوستیای جنوبی و سپس واکنش شدید و نظامی روسیه در یکهفته گذشته در کانون توجه محافل سیاسی، نظامی و البته خبری قرار گرفت. حمایت آمریکا از دولت منتخب گرجستان و پیشینه تاریخی روسیه و گرجستان به سرعت توجه جامعه بین المللی را به این بحران جلب کرد و با وجود اینکه اتحادیه اروپا به شکل عمده ای در حل این بحران مشارکت دارد اما قدرتنمایی روسیه و آمریکا در این میان کاملا مشهود است.
بیشتر ناظران اروپائی به روسیه هشدار داده اند که گسترش این درگیری می تواند عواقبی منفی برای مسکو در بر داشته باشد و ابراز امیدواری کردند تلاشهای کاندولیزا رایس، وزیر خارجه آمریکا و انگلا مرکل صدر اعظم آلمان بتواند به بحران خاتمه بخشد. در اسپانیا ال پائیس می نویسد "آمریکا با وضعیت ناخواسته و دشوار رو برو شده است" و ال موندو مینویسد "واشنگتن ذره ذره تدابیری را علیه روسیه به کار می بندد. تایمز لندن از " پشت پا زدن روسیه به ملزومات توافق نامه صلح پس از امضای آن " انتقاد کرد. گاردین در عین حال به کشورهای غرب هشدار داده که پیش از هر تصمیمی به خوبی درباره آن بیاندیشند چرا که مقابله با روسیه ممکن است به جنگ نظامی زمانه ما تبدیل شود.
دولت آمریکا مکررا بر تمامیت ارضی گرجستان و حمایت خود از دولت دموکراتیک منتخب آن تاکیدمی ورزد و کاندولیزا رایس برای رسیدن به توافق صلح جدید در تفلیس است. همزمان کمکهای انساندوستانه آمریکا نیز از چند روز پیش وارد گرجستان میشود.
اما در این میان آمریکا و لهستان پس از یکسال و نیم بر سر استقرار سپر دفاع موشکی در لهستان به توافقی مقدماتی رسیدند. دولت آمریکا اعلام کرد این اقدام برای محافظت اروپا و آمریکا درمقابل خطر حمله کشورهای شرور از جمله ایران است. اما ناظران از همزمانی آن با درگیریهای گرجستان و احتمال خشمگین تر کردن روسیه نگرانند. این رویدادها و موضع ایالات متحده در مورد تحولات این هفته عراق را با کارشناسان تفسیر خبر امشب آقای شایان سمیعی استاد پیشین علوم سیاسی دانشگاه لایولا مریمانت ، آقای دکتر آرام حسامی استاد علوم سیاسی دانشگاه مانت گامری و در ارتباط تلفنی با پاریس با آقای دکتر جمشید اسدی استاد اقتصاد مدرسه عالی مدیریت دیژون بررسی خواهیم کرد.
۱۳۸۷ مرداد ۲۴, پنجشنبه
با گزارشگران صدای آمریکا
شبکه خبری فارسی صدای آمریکا در یوتوب
۱۳۸۷ مرداد ۲۳, چهارشنبه
تفسیر خبر چهارشنبه شب
ساعاتی پیش پرزیدنت بوش در کاخ سفید به همراه وزرای امور خارجه و دفاع آمریکا بار دیگر از روسیه خواست تا عملیات نظامی خود را در گرجستان متوقف کند و راه را برای کمک های انساندوستانه به شهروندان غیر نظامی گرجستان باز بگذارد. برخی از کارشناسان تجاوز روسیه به گرجستان را جنگ بلقوه ای برای مقابله با پیوستن این کشور به پیمان آتلانتیک شمالی، ناتو، تصور کرده اند برخی دیگر این اقدام را ناشی از حضور فزاینده آمریکا در آسیای مرکزی با ایده استقرار سپر دفاع موشکی دانسته اند. اما بروز این درگیری چه تاثیر بالقوه ای در مسائل ایران خواهد داشت؟
از سوی دیگر مقدمات تحریمهای گسترده تر علیه برنامه اتمی جمهوری اسلامی فراهم می شود و در این راستا خزانه داری آمریکا پنج موسسه دیگر ایرانی را به فهرست تحریمهای اقتصادی خود اضافه کرد. در ارتباط با برنامه اتمی ایران نگرانی ها نسبت به برخورد نظامی افزایش یافته است. به نقل از وبسایت وزارت امور خارجه اسرائیل روزنامه هاآرتس در شماره امروز خود از رد درخواست اسرائیل برای خرید برخی تجهیزات و قطعات نظامی توسط آمریکا خبر داد. آمریکا معتقد است این تجهیزات می تواند توان ارتش اسرائیل برای تخریب تاسیسات اتمی ایران را افزایش دهد. روند تحریمها و تاکید بر یافتن راه حل دیپلماتیک برای مسئله اتمی ایران تا کی ادامه خواهد یافت؟
اما در ایران صحبت از مدرک جعلی وزیر کشور جدید علی کردان همچنان ادامه دارد. و در تحولی دیگر 200 نماینده مجلس نسبت به اظهارات اسفندیار رحیم مشائی معاون رئیس جمهوری اسلامی اعتراض کردند. و اظهار دوستی او با مردم اسرائیل را زنگ خطری جدی برای نظام خواندند. همزمان با واکنش تند مجلس تعدادی از دانشجویان جنبش عدالت خواه دانشجوئی در مقابل سازمان میراث فرهنگی بر ضد رحیم مشائی تجمع کردند. در همین حال هاشمی رفسنجانی از سیاست اقتصادی احمدی نژاد انتقاد کرده است. آیا با توجه به این اقدام و اقدامات مشابه شاهد صف آرائی روحانیان در برابر نظامیان جمهوری اسلامی خواهیم بود؟
این پرسشها و آخرین تحولات ایران و منطقه را با کارشناسان تفسیر خبر چهارشنبه شب ها آقای دکتر علیرضا نوریزاده نویسنده و روزنامه نگار در لندن و آقای دکتر محسن سازگارا مدیر مرکز تحقیقات ایران معاصر از بوستون در میان خواهیم گذاشت .
۱۳۸۷ مرداد ۲۲, سهشنبه
ملک عبدالله دوم در عراق و ...
ملک عبدالله دوم، پادشاه اردن، از عراق بازدید کرد. این نخستین بازدید یک رهبر عرب از عراق پس از سقوط صدام حسین در پنج سال گذشته است. ملک عبدالله با نوری المالکی و اعضای دولت ملاقات داشت. هوشیار زیباری وزیر امور خارجه عراق این سفر را موفقیتی برای آنکشور در برقراری ارتباط با کشورهای عرب توصیف کرد و گفت "این یک بیانیه سیاسی از طرف پادشاه اردن بود که اعلام می کرد وضعیت عراق رو به ثبات است."
ملک عبدالله در اردن از کشور های عرب خواست "دست کمک خود را به سوی عراق دراز کنند" چرا که عراقی مستحکم "منبعی برای تقویت امت عرب است." همکاریهای امنیتی، روابط اقتصادی، تجدید توافقنامه سال دو هزار و شش مبنی بر فروش نفت عراق با تخفیف به اردن و وضعیت آوارگان عراقی در اردن مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
تحلیلگران اردنی و عراقی بر اهمیت این سفر تاکید گذاشتند و آنرا "آغازگر فصلی نو" برای ترویج همکاری کشورهای عرب با عراق دانستند. برخی دیگر این حرکت را "پیامی به اعراب" خواندند تا آنها در این زمان که عراق خواستار زمانبندی خروج نیروهای آمریکایی از آنکشور است در مقابل "نفوذ خارجی" به عراق کمک کنند.
کاندولیزا رایس، وزیر امور خارجه آمریکا، گفت " ما خصوصا از همسایگان و دوستان عراق دعوت می کنیم تا از طریق بازدیدهای رسمی، بازگشایی مجدد سفارتخانه ها و کنسولگری ها و انتصاب سفرا روابط خود با عراق را تقویت بخشند."
از چند هفته گذشته کاخ سفید از "افق زمانی" خروج نیروها صحبت کرده است اما هوشیار زیباری خواستار "جدول زمانی کاملا روشن است." کاندولیزا رایس در همین حال می گوید " عراق کارآمد است، مجلسش کارآمد است و دولتش کار آمد است."
همزمان با بازیهای المپیک خبر از شروع مجدد قرارداد نفتی یک میلیارد و دویست هزار دلاری عراق با چین می رسد که از سال دو هزار و سه به حالت تعلیق درآمده بود.
آیا وضعیت عراق بهتر شده است؟
آیا منظور حمایت اعراب از عراق در مقابل "نفوذ خارجی" در مقابل ایران است؟
آیا قرارداد نفتی چین با عراق از وابستگی چین به نفت ایران خواهد کاست؟
چی فکر می کنین؟
۱۳۸۷ مرداد ۱۹, شنبه
تفسیر خبر شنبه شب
۱۳۸۷ مرداد ۱۸, جمعه
تفسیر خبر جمعه شب
با شروع المپیک جهان شاهد شواهد افزایش قدرت جهانی چین در مسیر پیوستن بیشتر به جامعه جهانی است. تایمز لندن مینویسد "با وجود محدودیتهای امنیتی شدید المپیک پکن برای بسیاری از چینی ها نخستین فرصتی است که جهان خارج و آزاد را ببینند" چین به اعتقاد دانگا ایلبو در کره جنوبی باید از این فرصت برای مشارکت بیشتر در صلح جهانی و سعادت بشری استفاده کند. نئو راین زیتونگ آلمان چین را در حال تحولی اساسی می بیند در حالی که ایندیپندنت در بریتانیا خوانندگان خود را یاد اور می شود که در میان سرمستی و شادی المپیک کشتار جمعی میدان تیانانمن را از یاد نبرند که دولت چین جان هزاران آزادی خواه را گرفت.
تمدید ماموریت نیروهای ائتلاف از طرف سازمان ملل متحد در عراق همزمان است با زمزمه های خروج نیروهای آمریکا تا حدود دو سال آینده و این در حالی است که دینا پرینو سخنگوی کاخ سفید که همراه با پرزیدنت بوش در چین به سر میبرد گفت هیچ توافقی اعلام نشده و هنوز زمان برای اعلام تاریخ خروج نیروها فرا نرسیده است.
در حالی که بسیاری از رسانه ها پس از پاسخ ایران در زمان تعیین شده به پاسخی مثبت و تغییری سازنده در روند حل مسئله اتمی ایران چشم داشتند و در عین حال از برخورد نظامی وحشت... به فاصله یک روز امیدها کمرنگ تر شد و نگرانی ها از برخورد نظامی افزایش یافت. در همین حال زمینه تحریمهای جدید تر در افق تلاشهای دیپلماتیک آشکار شده است. در برنامه امشب به اتفاق همکارم آقای سیامک دهقانپور با آقای شایان سمیعی استاد پیشین علوم سیاسی دانشگاه لایولا مریمانت و آقای دکتر آرام حسامی استاد علوم سیاسی دانشگاه مانت گامری همراه خواهیم بود تا به این رویدادها نگاهی دقیقتر داشته باشیم.
۱۳۸۷ مرداد ۱۵, سهشنبه
ایران آزاد شد!!!
این روزها از آزادی بعنوان ملاک خشنودی و خرسندی ملت ها و همچنین بعنوان حقی جهانی و خواستی جهانی صحبت کردیم. این هم کاری خلاق و جالب از ماز جبرانی هنرمند موفق در مورد ایران آزاد.
این کلیپ رو یکی از خوانندگان این وبلاگ فرستاده. ببینید و بنویسید چی فکر می کنین؟
هفدهمین کنفرانس بین المللی ایدز
پوشش رسانه ای هفدهمین کنفرانس بین المللی ایدز به چالشهای فرهنگی و اقتصادی برای کاهش گسترش ایدز توجه داشت. روزنامه ها بر وجوه مختلف کمپین مبارزه با ایدز تاکید کردند و به جای پیدا کردن راه درمان پزشکی خواستار اقدامات موثر موسسات و ابتکارات فردی شدند. نیو تایمز در رواندا توجه کنفرانس به "نقش بی خانمانی و فقر در پیشگیری و درمان اچ آی وی/ایدز" را ستود. در لهستان گازیتا ویبورچا معتقد است مبارزه موفقیت آمیز با ایدز در آفریقا می تواند "مهمترین دستاورد" دولت بوش باشد.
روزانه بیش از شش هزار و هشتصد نفر در جهان به ویروس اچ آی وی آلوده می شود و بیش از پنج هزار و هفتصد نفر از بیماریهای مرتبط با ایدز می میرند. بر اساس آمار سال دو هزار و هفت که در کنفرانس امسال ارائه شد، در شمال آفریقا و خاورمیانه سیصد و هشتاد هزار نفر آلوده به ویروس اچ آی وی هستند و بیست و هفت هزار نفر بر اثر ایدز جان خود را از دست داده اند.

جامعه بین المللی ایدز IAS در آغاز این کنفرانس با صدور بیانیه ای خواستار آزادی فوری دو پزشک محترم ایرانی دکتر کامیار اعلائی و دکتر آرش اعلائی شد. رئیس آی ای اس، دکتر پدرو کان، از دولت ایران خواست تا "وضعیت این دو پزشک را اعلام کند و به آنها اجازه دهد با وکیل و خانواده شان ارتباط برقرار کنند و یا در غیر اینصورت آنها را آزاد کند."
بر اساس این بیانیه برادران اعلائی بیش از بیست سال است کوشیده اند تا راه های موثر پیشگیری ایدز را در سیستم بهداشت ایران ترویج کنند. علاوه بر این فعالیتها در ایران برادران اعلائی دوره های آموزشی متعددی برای مددکاران پزشکی افغان و تاجیک برگزار کرده اند تا میان دوازده کشور خاور میانه ای و آسیای میانه همکاریهایی منطقه ای برای مبارزه با ایدز صورت پذیرد. قرار بود این دو برادر در مورد وضعیت ایدز در ایران در کنفرانس بین المللی امسال سخنرانی کنند.
در این بیانیه IAS که شامل ده هزار عضو از صد و هفتاد و دو کشور است همصدا با سایرهمکاران خود در سراسر جهان خواستار آزادی فوری دکتر کامیار اعلائی و دکتر آرش اعلائی شدند.