۱۳۸۹ اردیبهشت ۲۷, دوشنبه

تبادل سوخت اتمی، جام زهر یا خرید وقت؟

همزمان با توجه رسانه های بین المللی به خبر امضای توافقنامه تبادل سوخت اتمی میان ایران و ترکیه، ناظران بین المللی نسبت به تعهد ایران در انجام آن ابراز تردید کردند و برخی بر این باورند که این حرکت ایران تنها مانوری برای دوری جستن از تحریم های بیشتر است. رسانه ها گزارش دادند که این توافق با میانجیگری مصرانه رئیس جمهوری برزیل لولا دا سیلوا و رئیس جمهوری ترکیه اردوغان به ثمر رسیده است. یک روزنامه ترکیه آنهرا "تصمیمی تاریخی" خواند و روزنامه ای دیگر نوشت چشمها به سوی واشنگتن دوخته شده است که آیا این توافق را خواهد پذیرفت یا خیر. خبرنگاران تلویریونی طرفدار اعراب و بریتانیا مشکوکند که آیا این توافق "باز شدن بن بست اتمی است" یا تنها "ابزار متوقف کردن تحریم های بیشتر." رسانه ها در اتریش، چین، فرانسه، آلمان و روسیه معتقدند تلاشهای لولا دا سیلوا "آخرین شانس" ایران برای حل مناقشه اتمی و پیشگیری تحریم های سخت تر است. در عین حال یک سایت خبری بریتانیایی نوشت ارسال اورانیم غنی شده با غلظت پائین به ترکیه مشکل را حل نمی کند برای اینکه ترکیه نمی تواند لوله های سوخت مورد نظر را تولید کند. تحلیلگران لهستانی و آلمانی می گویند از آجائیکه ایران در گذشته "وانمود کرده که پیشنهاداتی می دهد اما تنها برای اینکه به پیشنهادات تن در ندهد،" غرب باید نسبت به این حرکت محتاط باشد. یک گزارشگر تلویزیونی سنگاپور معتقد است تنها راه اثبات این مدعا انجام تعهدات و اقدام سریع بر اساس این توافق خواهد بود.

چی فکر می کنین؟

۲ نظر:

parisa گفت...

خوب البته آقایون از جنگ بی خواب شده بودند و گفتند بهتره بگیم جامش رو از ترکیه بیاورند و زهرش رو از آمازون بگیم به سلامتی صلح می نوشیم.
در حالیکه پادزهرش رو هم همیشه در جیب دارند.وقت کشی و برگرداندن نگاهها از ایران و دور شدن از جنگ ولو برای مدت کوتاه و و و ... ساختن بمب و اعلام جهانی و سورپرایز کردن دنیا.
خوشحالم که بعد از یکی دوماه باز هم پست گذاشتید.

وفا گفت...

حوب تا اینجا به نظر می رسه کارشناسان بین المللی به چند نکته توجه کردند... جدا از اینکه برخی معتقدند این اقدام می تواند بالقوه قدمی برای حل بحران اتمی ایران باشد البته اگر ایران به تعهداتش عمل کند و گروهی دیگر معتقدند که ایران در این مرحله موفق شد با این حرکت وقت بخرد و خطر تحریم های شدیدتر را کاهش دهد و به شکلی شکافی در انسجام جامعه بین المللی علیه برنامه اتمی اش ایجاد کند، توجه برخی به موارد زیر جلب شد

این پیشنهاد یا توافق باید مستقیما به آژانس ارسال شود تا مفاد آن مورد تایید آژانس و جامعه بین المللی قرار گیرد. اگر ایران برنامه غنی سازی اورانیم 20 درصدی خود را به دلیل عدم برخورداری از آن آغاز کرده الان با این توافق که اورانیوم مورد نیاز 20 درصدی ایران را تامین می کند باید بتواند برنامه غنی سازی خود را متوقف کند

در عین حال این پیشنهاد و مذاکره بین 5+1 بود ولی چطور این توافق با انها صورت نگرفت و با ترکیه و برزیل انجام شد