۱۳۸۹ اردیبهشت ۲۸, سه‌شنبه

تبادل سوخت اتمی، جام زهر یا خرید وقت؟ ادامه واکنش ها

تحلیلگران بین المللی به "شک زیاد" کشورهای غربی در مورد توافق اتمی میان ایران، ترکیه و برزیل توجه کردند و در تردید اند که آیا این ادام نمایانگر تقطه عطفی حقیقی و برون رفتی از بن بست اتمی ایران است و یا به شکل ساده ای تنها "استطاری" برای جلوگیری از تحریم ها است. ناظران آلمانی و ترکیه این توافق را "پیشرفتی بالقوه مثبت" خواندند و از آمادگی اشکار ایران برای مذاکره استقبال کردند. یک روزنامه اسپانیایی بر این باور است که تهران به یک "پیروزی دیپلماتیک" دست یافته است و یک روزنامه روسی امیدوار است این توافق "راه را برای حل مسئله اتمی ایران هموار کند." یک تحلیلگر بریتانیایی می گوید پیشنهاد تبادل سوخت ایران را "بسیار قابل توجه" خواند در حالی که معتقد است "هیچ کس شگفت زده نخواهد شد اگر ایران از زیر بار انجام آن نرود." منتقدان ایتالیایی، بریتانیایی، فرانسوی، روسی و هنگ کنگی شک دارند که احمدی نژاد قصد همیشگی استفاده از "تاکتیک تاخیر" برای "خرید وقت" در مورد تحریم ها را داشته باشد. رسانه های ژاپن، اسپانیا، بریتانیا، مکزیک و کانادا می گویند ایران واشنگتن را با استفاده از این توافق جدید در مسیر"تضعیف" تلاشها برای اعمال تحریم های شدیدتر علیه رژیم "غافلگیر" کرد. روزنامه نگاران روسی، اسپانیایی، هنگ کنگی و لهستانی نتیجه گیری کرده اند که ایران یک "فرجام موقت" از فشار بین المللی گرفته است درحالی که معلوم نیست تهران بتواند نهایتا از تصویب تحریم های جدید جلوگیری کند.

بیشتر ناظران عرب امضای توافقنامه تبادل سوخت توسط ایران با ترکیه را یک "شوک ماهرانه" در مسیر حل مناقشه اتمی آنکشور با غرب توصیف کردند درحالی که تحلیلگران اسرائیلی ابراز نگرانی می کنند که ایران قدمی دیگر در "مسیر دستیابی به تسلیحات اتمی" برداشته است. یک روزنامه اماراتی معتقد است تلاشهای تحت رهبری آمریکا برای اعمال تحریم های جدید توسط تهران "کیش و مات" شدند و یک روزنامه طرفدار اعراب می گوید ایران برنده این دور رقابت ها شد. تحلیلگری از سوریه آنرا "پیروزی دیپلماسی" توصیف کرد و ناظری از لبنان اعلام کرد بحران اتمی ایران "تمام شد." رسانه ها در امارات، قطر و لبنان معتقدند خطر برخورد نظامی در منطقه رفع شده و ابراز امیدواری کردند که غرب پاسخ مثبتی به این اقدام بدهد. رسانه های عذبستان و امارات بر نقش اساسی برزیل و ترکیه تاکید داشتند و گفتند "لازم نیست تمام مشکلات دنیا در واشنگتن حل شود." کارشناسی از طرفداران اعراب در عین حال ابراز نگرانی کرد که این توافق تاکتیکی است که ایران برای اتلاف وقت و ایجاد شکاف در جامعه بین المللی از آن استفاده کرده است. یک تحلیلگر اسرائیلی این اقدام را "یک داستان کلاسیک منحرف سازی" توصیف کرد و معتقد است یک اقدام نظامی هماهنگ توسط آمریکا "تنها گزینه" باقی مانده است.

چی فکر می کنین؟

۴ نظر:

ناشناس گفت...

از رئیس جمهور تقلبی عزیزمون ! تقاضا داریم یک کامیون دلار هجده میلیاردی دیگر بمقصد ترکیه ارسال فرمایند تا آقای اردوغان مجددا به شغل معلق زدن برای جمهوری اسلامی و نشان دادن جای دوست و دشمن مشغول شوند و ساز مخالف با هاله نور نزنند !!

یک ایرانی ناامید و نگران گفت...

متاسفانه با ضعف و ترس و تعلل اوباما در استفاده از زور علیه رژیم ایران که عامل بی ثباتی در عراق و افغانستان است دنیا شاهد تروریستهای مجهز به بمب اتم و فاجعه ای بمراتب سهمگین تر از یازده سپتامبر خواهد بود .
گول اوضاع عراق و افغانستان را نخورید متاسفانه رژیم ایران با بمب گذاری و کمک به تروریستها در عراق و افغانستان اینطور به افکار عمومی آمریکا و دنیا جلوه داده که حمله نظامی و سرنگونی با زور یک دیکتاتوری مثل صدام و طالبان باعث آشوب و هرج و مرج میشود ولی حقیقت اینستکه عامل اصلی این بمب گذاریها و هرج و مرج و ام الفساد تروریسم در جهان دولت جمهوری اسلامی و دلارهای نفتی اوست .

ناشناس گفت...

بن لادن در ایران است Bin Laden is in IRAN
http://www.facebook.com/profile.php?id=100000542142087#!/group.php?gid=385829330133&ref=ts

رکسانا گفت...

من این پیام رو به الناز کیانی دادم : الناز جان خبرخوندن یکشنبه تو رو دیدم طرز زیر و بم کردن صدات اشتباه شده و شباهت عجیبی به طرز اخبار گفتن سیامک دهقانپور پیدا کره است مطمئنم از او تقلید نمیکنی ولی به طرز اخبار گفتن سیامک دهقانپور گوش کن و از آن پرهیز کن ایشان خبرها و جملات بیربط و با ربط را بهم میچسباند و هیچ مکثی در آخر یک خبر نمیکند گویی میخواهد از شر اخبار راحت شود آخه این چه طرزشه همون خانم درخشش برای خبرها و نظرها بهتر بود .