۱۳۸۷ خرداد ۱۱, شنبه

تفسیر خبر شنبه شب

مروری بر مهمترین رویدادهای هفته.

در این هفته پلیس اسرائیل یک شهروند ایرانی تبار را به اتهام جاسوسی برای جمهوری اسلامی دستگیر کرد. حشمت الله طبرزدی، فعال سیاسی پس از هفت سال زندان با پرداخت جزای نقدی و ده سال محرومیت اجتماعی آزاد شد. جمهوری اسلامی سوریه را متحد استراتژیک خود اعلام کرد. آخرین نشست هفتمین دوره مجلس شورای اسلامی برگزار شد. سوریه پیش شرط های اسرائیل برای گفتگو را رد کرد. ژنرال میشل سلیمان به ریاست جمهوری لبنان انتخاب شد. سپاه پاسداران از گسترش برنامه های موشکی خبر داد. وزیر خارجه آلمان در واکنش به گزارش محمد البرادعی خواستار فشار بیشتر جامعه بین المللی بر جمهوری اسلامی شد و گفت "اکنون توپ در زمین ایران است." خبر بازداشت یک نماینده مجلس شورای اسلامی تایید شد. فرزاد کمانگر، آموزگار کرد، به جرم قصد بمب گذاری در دانشگاه به اعدام محکوم شد. خلیل بهرامیان وکیل فرزاد کمانگر به حکم صادره اعتراض کرد و از شکنجه موکلش در زندان خبر داد. هشتمین دوره مجلس شورای اسلامی کار خود را آغاز کرد. در حالی که نماینده جمهوری اسلامی در آژانس بین المللی انرژی اتمی با استناد به گزارش آژانس فعالیت های اتمی ایران را صلح آمیز خواند، نماینده آمریکا در آژانس با استناد به همان گزارش از عدم متابعت ایران و پرسشهای بی پاسخ ابراز نارضایتی کرد و محمد البرادعی مدیر کل آژانس ضمن ابراز نگرانی گفت "آژانس پاسخ های کافی از ایران نگرفته است." محمود احمدی نژاد رئیس جمهوری اسلامی در دیدار با وزیر دفاع سوریه خواستار گسترش روابط دفاعی دو کشور تا حد ممکن شد. وزیر بازرگانی ایران حذف یارانه را علت افزایش پودرهای شوینده اعلام کرد. وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی خبر انفجار خودروئی در تهران را تایید کرد. وزیر خارجه بریتانیا از جمهوری اسلامی خواست در مورد برنامه اتمی اش حقیقت را بگوید. عماد الدین باقی برای دومین بار در یکماه گذشته از زندان به دادگاه انقلاب احضار شد. علی لاریجانی بعنوان رئیس موقت مجلس هشتم انتخاب شد. خالد مشعل رهبر تبعیدی حماس با آیت الله خامنه ای و محمود احمدی نژاد در تهران دیدار کرد. سازمان عفو بین الملل گزارش سالانه خود را منتشر کرد و نسبت به ادامه سرکوب افراد و نهادهای مدنی و شکنجه و بدرفتاری در زندانها در ایران ابراز نگرانی کرد. هشت تن از اعضای سپاه پاسداران در درگیری با گروههای مخالف کرد کشته شدند. در این هفته کنفرانس بین المللی بازسازی عراق با حضور نزدیک به ششصد نماینده در سوئد برگزار شد. کمکهای بین المللی به عراق و گسترش روابط سیاسی کشورهای عرب با عراق موضوع های محوری این نشست بود. مشاور امنیت ملی آمریکا دستیابی ایران به تسلیحات اتمی را فاجعه بار خواند. اکبر هاشمی رفسنجانی در نماز جمعه تهران ضمن تاکید بر مذاکره ،گزارش اخیر آژانس را دامی جدید تعبیر کرد. دولت احمدی نژاد نرخ سود بانکی را ده درصد اعلام کرد. گزارشگران بدون مرز از آزادی علی محقق نسب روزنامه نگار و مدیر مسئول ماهنامه حقوق زن ابراز خرسندی کرد. جامعه بین المللی بهائیان نسبت به عدم اطلاع از وضعیت دستگیرشدگان بهایی در ایران ابراز نگرانی کرد و گفت شمار دستگیریها افزایش داشته. در برنامه امشب با کارشناسان تفسیر خبر آقای دکتر بهمن آقایی دیبا کارشناس امور بین الملل، آقای شایان سمیعی استاد پیشین علوم سیاسی دانشگاه لایولا مریمانت و تحلیلگر سیاسی و در پاریس همراه با دکتر جمشید اسدی استاد اقتصاد مدرسه عالی مدیریت دیژون به مهمترین رویدادهای هفته نگاهی دقیقتر خواهیم داشت. در بخش حقوق بشر یکی از فعالان حقوق بشر از ایران با ما همراه خواهد شد.

۱۳۸۷ خرداد ۸, چهارشنبه

تفسیر خبر چهارشنبه شب

مروری بر آخرین تحولات ایران و منطقه.
امروز علی لاریجانی رئیس موقت مجلس شورای اسلامی و مذاکره کننده پیشین برنامه اتمی گروه پنج بعلاوه یک و آژانس را به پاسکاری مرموزانه دیپلماتیک پرونده اتمی ایران متهم کرد. این در حالی است که مطبوعات اروپا از یافته های گزارش آژانس ابراز نگرانی کردند. فایننشال تایمز دویچلند مینویسد یافته های اخیر ترس از مجهز شدن ایران به سلاح اتمی را افزایش می دهد. ای بی سی اسپانیا مینویسد جمهوری اسلامی به بازی موش و گربه با جامعه بین المللی دست زده و میان همکاری و مقابله با واشنگتن و اتحادیه اروپا معلق مانده. کوریر دلا سرا پیش بینی میکند این گزارش مقدمات تحریمهای تازه را فراهم خواهد کرد. کاندولیزا رایس ضمن هشدار نسبت به عواقب عدم متابعت ایران از خواست جامعه بین المللی گفت راه همکاری برای ایران مشخص است. در حالی که تحولات در لبنان، سوریه و اسرائیل انتظار تغییراتی را در سیاست خارجی کشورهای منطقه ایجاد کرده است. خالد مشعل رهبر تبعیدی حماس با آیت الله خامنه ای در تهران دیدار کرد و سوریه و ایران توافقنامه دفاعی به امضا رساندند. عفو بین الملل نیز گزارش سالانه خود را منتشر کرد و در آن وضعیت جهانی حقوق بشر مورد بررسی قرار گرفته. جمهوری اسلامی ایران برمه و چین در این گزارش مورد توجهند. این گزارش به وضعیت حقوق بشر در آمریکا نیز پرداخته است. در برنامه امشب با کارشناسان تفسیر خبر آقای دکتر محسن سازگارا مدیر مرکز تحقیقات ایران معاصر و در لندن همراه با آقای دکتر علیرضا نوری زاده نویسنده و روزنامه نگار به این رویدادها و تحولات داخلی ایران نگاهی دقیقتر خواهیم داشت.

۱۳۸۷ خرداد ۷, سه‌شنبه

تفسیر خبر سه شنبه شب

مروری بر آخرین تحولات ایران

محمود احمدی نژاد رئیس جمهوری ایران امروز از اعضای جدید مجلس شورای اسلامی خواست که در برابر فشار کسانیکه او دشمنان نامید پایداری و مقاومت کنند. در آغاز مراسم گشایش مجلس هشتم پیام آیت الله خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی خوانده شد و 209 نماینده به قرآن سوگند یادکردند که نسبت به اصول نظام متعهد باشند. حداد عادل رئیش مجلس هفتم در نطق پایانی خود گفت یکی از افتخارات مجلس هفتم پایبندی آن در قول و عمل به ولایت فقیه بوده است. سئوالی که بسیاری از جمله اکبر اعلمی نماینده پیشین مجلس مطرح می کند اینست که آیا رضایتمندی مردم از نمایندگانشان و تبعیت نمایندگان از وجدان و مطالبات مردم سند افتخار مجلس است یا رضایتمندی رهبر و دست اندرکاران دولت؟ این موضوع و چشم انداز مجلس هشتم و رقابت برای ریاست آنرا در برنامه امشب بررسی خواهیم کرد.
به موازات جریانات داخلی در صحنه بین المللی برنامه اتمی جمهوری اسلامی با انتشار آخرین گزارش البرادعی بازهم مورد توجه محافل سیاسی و خبری است. دیروز در برنامه تفسیر خبر گرگوری شولتی نماینده آمریکا در آژانس این گزارش را ختم پرونده اتمی ایران اعلام کرد و گفت جمهوری اسلامی مانع از انجام کامل کار بازرسان آژانس شده است. علی اصغر سلطانیه نماینده ایران در آژانس به پاراگرافی در گزارش اشاره کرد که بازرسان به کلیه مواد اتمی اعلام شده آنکشور دسترسی داشته اند. به نقل از کارشناسان گزارش آژانس لحنی تند تر از معمول داشته و حاکی از کلافگی آژانس در بازکردن گره برنامه اتمی ایران است. در برنامه امشب واکنش وزارت امور خارجه آمریکا به این گزارش را نیز همراه با کارشناسان تفسیر خبر امشب. آقای دکتر بهمن آقایی دیبا کارشناس امور بین الملل و آقای ماشاالله شمس الواعظین روزنامه نگار در ایران بررسی خواهیم کرد.

بهزاد نبوی: از طریق VOA نمی توان تحول ایجاد کرد



ایرنا: نبوي در پاسخ به سوالي که از وي در باره همکاري معاون سابقش محسن سازگارا از گردانندگان نشريات زنجيره اي، و علي افشاري، از فعالان دانشجويي جبهه اصلاح طلبي و دوم خردادي با آمريکايي ها پرسيد، ادعا کرد که بعضي ها اين افراد را به سمت امريکايي ها هل داده اند! نبوي در عين حال اذعان کرد که همکاري با رسانه هاي امريکايي عليه نظام تاثيري ندارد. وي افزود: "اين نوع کارها اثر ندارد و در کشور تحول ايجاد نمي کند. تحول بايد از درون ايجاد شود. با VOA نمي توان در داخل کشور تحول ايجاد کرد." چندي پيش نيز حضور پيرموذن سخنگوي فراکسيون دوم خرداي هاي مجلس هفتم در استوديوي صداي امريکاو اظهارات ضد ايراني اش موجب واکنش هايي در دوطيف سياسي دوم خردادي و اصولگرا شده بود.

شما چی فکر می کنین؟ راجع به بهزاد نبوی، راجع به محسن سازگارا، راجع به علی افشاری و راجع به VOA و ...

۱۳۸۷ خرداد ۴, شنبه

تفسیر خبر شنبه شب

ایران در هفته ای که گذشت.
در این هفته کانون مدافعان حقوق بشر به ریاست شیرین عبادی درباره نقض سیستماتیک حقوق بشر در ایران هشدار داد. رئیس مجلس شورای اسلامی برخی ضوبط اجرایی قانون بودجه را مغایر قانون تشخیص داد. دوازده سایت اینترنتی متعلق به فعالان امور زنان و همچنین سایت خبرنامه امیرکبیر فیلتر شد. جمهوری اسلامی در واکنش به سخنان پرزیدنت بوش درمورد حزب الله و حماس بعنوان دشمن ملت ها و تروریست، این دو گروه را محبوب ترین گروههای سیاسی منطقه اعلام کرد. ایران اسرائیل را به دست داشتن در انفجار شیراز متهم کرد. استیضاح وزیر بازرگانی دولت محمود احمدی نژاد منتفی شد. دولت خبر بازداشت هفت تن از بهائیان ایران را تایید کرد. منوچهر متکی گفت سولانا برای ارائه بسته پنج بعلاوه یک به تهران می رود. جمهوری اسلامی اعلام کرد بحث تضمین امنیتی را در مورد برنامه اتمی مطرح نکرده است. هاشمی رفسنجانی رئیس مجلس خبرگان رهبری از روند اداره کشور یا به گفته او شیوه گدا پروری انتقاد کرد. محتوای بسته پیشنهادی جمهوری اسلامی اعلام شد اما در آن به برنامه اتمی ایران اشاره مشخصی نشده بود. اتحادیه اروپا خواستار آزادی بهائیان زندانی شد. آیت الله منتظری در فتوایی خواست تا بهائیان از حقوق شهروندی بهره مند شوند. ایران بیانیه شورای همکاری خلیج فارس را در مورد تعلق جزایر ایرانی به امارات متحده عربی محکوم کرد. ونزوئلا اعلام کرد بانک مشترکی با ایران تاسیس می کند. آمریکا گزارش قصد حمله به ایران را رد کرد. رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا اعلام کرد سپاه پاسداران صلح در عراق را به خطر می اندازد. وزیر دفاع آمریکا گفتگو با ایران را پرسشی قابل بحث خواند. اسرائیل صلح با سوریه را مشروط به دوری سوریه از ایران کرد سوریه این درخواست را رد کرده است. وزیر خارجه آمریکا مشکل اتمی ایران را یک مسئله بین المللی خواند. اتحادیه اروپا تحریم بانک ملی را در دست بررسی دارد. سعید جلیلی دبیر شورای عالی امنیت ملی با وزیر خارجه چین در مورد بسته پیشنهادی ایران گفتگو کرد. دربرنامه امشب همراه با کارشناسان تفسیر خبر آقای علی افشاری تحلیلگر سیاسی و آقای دکتر مهران براتی پژوهشگر دانشگاه برلین به این رویدادها نگاهی دقیقتر خواهیم داشت. آقای دکتر حمید زنگنه استاد اقتصاد دانشگاه وایدنر در ادامه برنامه تاثیر تحریمها و سیاستهای اقتصادی داخل کشور را بررسی خواهند کرد و در بخش حقوق بشر آقای دکتر فرهاد ثابتان سخنگوی جامعه بین المللی بهایی واکنش این جامعه به فتوای آیت الله منتظری و آخرین وضعیت بهائیان بازداشت شده را بررسی میکنند.

۱۳۸۷ خرداد ۳, جمعه

تفسیر خبر جمعه شب

مروری بر سیاست خارجی آمریکا در هفته
در برنامه امشب با توجه به صحبتهای ژنرال دیوید پترائس فرمانده نیروهای چند ملیتی در عراق که در کنگره آمریکا سخن گفت وضعیت عراق، چشم انداز حضور نیروهای آمریکا در آنکشور و دخالتهای ایران را بررسی خواهیم کرد. در این هفته دیوید میلی بند وزیر امور خارجه بریتانیا میهمان همتای آمریکایی خود کاندولیزا رایس بود. این دو وزیر در مورد وضع منطقه و برنامه اتمی ایران نیز سخن گفتند که در برنامه امشب به آخرین تحولات اتمی در روابط گروه پنج بعلاوه یک ، آژانس بین المللی انرژی اتمی و جمهوری اسلامی نگاهی دقیقتر خواهیم داشت. موضع وزارت امور خارجه در مورد دو تحول عمده منطقه را بررسی می کنیم، گفتگوهای صلح اسرائیل و سوریه و آشتی دوحه که امید برقراری ثبات سیاسی در لبنان را ایجاد کرد. و در پایان به رقابت مقدماتی امیدداران ریاست جمهوری آینده در آمریکا نگاهی خواهیم داشت. در برنامه امشب من و همکار عزیزم سیامک دهقانپور همراه خواهیم بود با کارشناسان تفسیر خبر امشب آقای شایان سمیعی تحلیگر واستاد علوم سیاسی و آقای دکتر آرام حسامی استاد علوم سیاسی دانشگاه مانت گامری .

میان ماه من تا ماه گردون...


آقاي حجت الاسلام حاج علي اكبری معاون رياست جمهور و رئيس شورای عالي جوانان ايران و خانم مارا كارفانيا وزير جوانان در كابينه برلوسكونی در ايتاليا.

چی فکرمی کنین؟




۱۳۸۷ خرداد ۲, پنجشنبه

تفسیر خبر پنجشنبه شب

با گزارشگران صدای آمریکا.
در برنامه امشب به واکنشهای مطبوعات منطقه و اروپا به دو تحول عمده در منطقه خواهیم پرداخت. توافق گروههای رقیب لبنان برای انتخاب ژنرال میشل سلیمان به سمت ریاست جمهوری و گفتگوهای صلح اسرائیل و سوریه. همچنین به تحولات عمده در عراق خواهیم پرداخت. در برنامه امشب آقای احمد رافت از رم، آقای محمد رضا شاهید از پاریس و آقای علی جوانمردی از اربیل عراق به این رویدادها و واکنشهای مربوط به آن نگاهی دقیقتر خواهند داشت.

۱۳۸۷ خرداد ۱, چهارشنبه

تفسیر خبر چهارشنبه شب

مروری بر آخرین تحولات ایران و منطقه.
امروز رسانه های خبری از دو تحول مهم در منطقه خبر دادند. توافق گروههای رقیب لبنانی برای انتخاب ژنرال میشل سلیمان بعنوان رئیس جمهور آنکشور. توافقی که با میانجیگری دولت قطر صورت گرفت و امید پایان یافتن هجده ماه بحران سیاسی در لبنان را به همراه خواهد داشت. اما در این میان بسیاری از کارشناسان این توافق را پیروزی بزرگی برای حزب الله تلقی کرده اند. حزب الله هنوز سلاح خود را زمین نگذاشته اما با این توافق به حق وتو در مجلس دست خواهد یافت. برخی دیگر از کارشناسان به حمایت جمهوری اسلامی ایران از حزب الله و حمایت غرب و امریکا از دولت سینیوره اشاره کرده اند و دولت لبنان را به شکلی دولتی مشترک به نیابت از طرف آمریکا و ایران می خوانند. در همین حال ترکیه میانجی گفتگوهای صلح غیر مستقیم اسرائیل و سوریه بود. بیانیه هایی به فاصله چند دقیقه در دمشق و اورشلیم صادر شد که هر دو کشور بر تداوم مذاکرات با دیدی باز و با هدف دستیابی به صلحی فراگیر تاکید گذاشتند. پس دادن بلندیهای استراتژیک جولان موضوع بحث انگیزی در اسرائیل خواهد بود اما بخشی از توجه ها به جداشدن سوریه از مدار جمهوری اسلامی جلب شده که میتواند از نتایج صلح اسرائیل و سوریه تلقی شود. از جمهوری اسلامی ایران همچنان به عنوان تهدیدی نه تنها برای صلح منطقه بلکه برای جهان یاد میشود. این در صحبتهای رئیس مجلس نمایندگان آمریکا در سفری به اسرائیل شنیده شد و دریاسالار مایک مالن رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا در سنا اعلام کرد ایران به شکلی جدی هر صلح بلقوه ای را در عراق به خطر می اندازد. در برنامه امشب با کارشناسان تفسیر خبر آقای دکتر محسن سازگارا مدیر مرکز تحقیقات ایران معاصر و در لندن همراه با آقای دکتر علیرضا نوری زاده نویسنده و روزنامه نگار به این رویدادها و برخی از تحولات داخلی ایران نگاهی دقیقتر خواهیم داشت.

۱۳۸۷ اردیبهشت ۳۱, سه‌شنبه

تفسیر خبر سه شنبه شب

مروری بر آخرین تحولات ایران

غلامحسين الهام، سخنگوی دولت محمود احمدی نژاد، خبربازداشت هفت تن از مسئولان جامعه بهائيان ايران را تاييد کرده است. آقای الهام امروز درتهران ضمن تاييد اين خبر، بازداشت شدگان را گروهی که عليه منافع کشوراقدام کرده، و با خارجیها به ويژه با صهيونيست ها ارتباط داشته اند، توصيف کرد.
در برنامه امشب واکنش جامعه بین المللی بهائی به این اتهام را بررسی خواهیم کرد.
در همین حال و در ادامه برخورد جمهوری اسلامی، با دراویش سلسله نعمت اللهی گنابادی، منصور مرعشی و محمدعلی جان نثار، دو تن از دراويش این سلسله روز شنبه، ۲۸ ارديبهشت ماه، در قم بازداشت شدند. برای ۵۴ تن از این سلسله پرونده ای در دادگاه عمومی قم تشکيل شد که در نتيجه آن، اين افراد به يک سال حبس و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شدند. اين حکم پس از اعتراض وکلای پرونده، به جزای نقدی تبديل شد....
در پی صدور حکم پنج ماه حبس و ده ضربه شلاق به برای علی نیکونسبتی، در پی اعتراضات دانشجویان به محمود احمدی نژاد در دانشگاه امیرکبیر، گزارش میرسد دادگاه علی عزیزی، نائب دبیر دفتر تحکیم وحدت، به دلیل اشکال در روند دادرسی، به تعویق افتاده است، در همین حال، کمیته پیگیریِ بازداشتهای خودسرانه در سالگرد سه دانشجوی دانشگاه امیرکبیر، با حضور حقوقدانان و فعالان فرهنگی و مذهبی روز گذشته برگزار شد.. در همین حال روابط عمومی دفتر تحکیم وحدت، در مورد اعلام نتایج اولیه آزمون کارشناسیِ ارشد دانشگاهها، و عدم ارائه کارنامه به برخی فعالان دانشجویی ستاره دار اطلاعیه ایی صادر کرد، در این اطلاعیه ضمن اشاره به صدور احکام سنگین انضباطی و بازداشت و محاکمه فعالان دانشجویی، از مسئولان خواسته است در اهداف و روشهای خود تجدید نظر کنند.. محمد صدیق کبودوند، روزنامه نگارِ سنندجی و رئیس سازمان حقوق بشر کردستان، روز گذشته در زندان اوین، دچار سکتهِ قلبی شد. کبودوند، به اتهامهایی از جمله اقدام علیه امنیت ملی، ۷ ماه را در زندان انفرادی به سر برده است.قربانعلی دری نجف آبادی، دادستان کل جمهوی اسلامی، می گوید، فرماندهی حادثه انفجار شیراز، دراسرائیل بوده وعوامل آن اعتراف کرده اند که، از طریق کانادا با اسرائیل مرتبط بوده اند. دادستان کل جمهوری اسلامی افزوده است شاخه های این جریان؛ در مشهد فعال بودند. مقام های اطلاعاتی و قضائی جمهوری اسلامی ابتدا آمریکا بعد بریتانیا، و اکنون اسرائیل را به دست داشتن در آن انفجارمتهم می کنند . پس از بروز این حادثه شواری تامین وزارت کشور اعلام کرده بود پس از تحقیقات دقیق روشن شده است که علت آن حادثه، انفجار مهمات در محل بوده است. در همین حال تحولات اقتصادی اخیر و تعیین نرخ سود بانکی توسط رئیس جمهوری اسلامی اعتراضاتی را از طرف کارشناسان اقتصادی داخل و خارج کشور در پی داشت. همزمان با این تحولات برنامه های اتمی ایران با عنوان دیپلماسی بسته ای در رسانه های مرود بحث و بررسی است. در برنامه امشب با کارشناسان تفسیر خبر آقای سهراب سبحانی کارشناس نفت و امور بین الملل آقای ناصر محمدی معاون سردبیر روزنامه کیهان لندن به این رویدادها نگاهی دقیقتر خواهیم داشت. آقای دکتر حسن منصور استاد اقتصاد دانشگاه بین المللی شیلر در مورد کاهش نرخ بهره و اثرات آن با ما همراه خواهند شد و دکتر فرهاد ثابتان سخنگوی جامعه بین المللی بهائی واکنش این جامعه را در مورد اتهامات اخیر به بهائیان دستگیر شده در ایران مطرح خواهد کرد.

۱۳۸۷ اردیبهشت ۲۸, شنبه

تفسیر خبر شنبه شب

ایران در هفته ای که گذشت.
در این هفته مجلس شورای اسلامی درباره خشکسالی، جلسه غیر علنی برگزار کرد. شرکت نفتی شل به همکاری خود در فاز سیزدهم پروژه پارس جنوبی پایان داد. دور جدید گفتگوهای ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی آغاز شد موضوع مذاکرات شواهد جدیدی از تلاش ایران برای دستیابی به سلاح اتمی است اما ایران این اطلاعات را ساختگی خوانده است. عماد الدین باقی روزنامه نگار و از فعالان حقوق بشر در بیمارستان زندان بستری شد. وزیر امور خارجه عربستان به ایران در مورد آنچه "کودتای حزب الله در لبنان" عنوان کرد هشدار داد. محمود احمدی نژاد این سخنان را ناشی از عصبانیت و بر خلاف نظر ملک عبدالله دانست. محمد جعفر بهداد از اعضای هیات مدیره انجمن روزنامه نگاران مسلمان و از نویسندگان روزنامه کیهان به سمت مدیر عامل خبرگزاری دولتی جمهوری اسلامی منصوب شد. به نقل از یکی از معاونان رئیس جمهوری لایحه برداشت 2 هزار میلیارد تومانی از صندوق ذخیره ارزی کشور برای مبارزه با خشکسالی به مجلس شورای اسلامی فرستاده خواهد شد. غلامحسین نوذری وزیر نفت خبر کاهش تولید نفت را تکذیب کرد. دوازده نفر در ارتباط با انفجار شیراز دستگیر شدند و وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی آمریکا را به دست داشتن در این انفجار متهم کرد. روسیه به گروه پنج بعلاوه یک پیشنهاد کرد به ایران تضمینهای امنیتی داده شود. آمریکا اعلام کرد سخنی از دادن تضمین امنیتی در مذاکرات نیست. بسته پیشنهادی ایران به گفته سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا به تنها مسئله مهمی که نپرداخته تعلیق غنی سازی است و انتظار نمی رود مشکلات را کاهش دهد. پرزیدنت بوش دستیابی ایران به سلاح اتمی را خیانت به نسل آینده دانست. وزیر دفاع جمهوری اسلامی اعلام کرد اسرائیل قدرت حمله به ایران را ندارد. دادگستری همدان از انتقال پرونده زهرا بنی یعقوب به تهران خودداری کرد. شش تن از مسئولان جامعه بهائیان ایران دستگیر شدند. وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت دولت در حال تهیه طرح نظام جامع روزنامه نگاری است. شورای نگهبان صحت انتخابات دور دوم مجلس را در 13 حوزه تایید کرد و .. مهدی هاشمی از سوی محمود احمدی نژاد سرپرست وزارت کشور شد. در برنامه امشب کارشناسان تفسیر خبر آقای دکتر بهمن آقایی دیبا کارشناس امور بین الملل، دکتر مهران براتی، پژوهشگر دانشگاه برلین به رویدادها ی مرتبط با برنامه اتمی ایران و سیاست جمهوری اسلامی در منطقه نگاهی دقیقتر خواهند داشت. در نیمه دوم برنامه دکتر جمشید اسدی استاد اقتصاد مدرسه عالی مدیریت دیژون و دانشگاه شیلر کاهش نرخ سود بانکی و تغییرات مهم اقتصادی را بررسی خواهد کرد و خانم دیان علایی نماینده جامعه بین المللی بهائیان در مورد رویدادهای حقوق بشر این هفته با ما خواهد بود.

۱۳۸۷ اردیبهشت ۲۷, جمعه

تفسیر خبر جمعه شب

مروری بر سیاست خارجی آمریکا در هفته
در برنامه امشب به سفر خاورمیانه پرزیدنت بوش می پردازیم. پرزیدنت بوش که سفر خود را سه روز پیش آغاز کرد در اسرائیل با شیمون پرز رئیس جمهوری اسرائیل و اهود المرت نخست وزیر دیدار کرد و در پارلمان اسرائیل، کنست ، سخنرانی نمود او در ادامه سفر امروز برای ملاقات با ملک عبدالله پادشاه عربستان به عربستان سعودی رفت و در ادامه سفر در مصر با حسنی مبارک رئیس جمهور آن کشور و ملک عبدالله دوم پادشاه اردن و محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی دیدار خواهد کرد. سفر او به عربستان همزمان با هفتاد و پنجمین سال روابط رسمی آمریکا با آنکشور است. کاخ سفید هدف این سفر را ملاقات با رهبران منطقه، تاکید بر تلاشها در مسیر دستیابی به صلح ، مبارزه با تروریسم و گسترش آزادی عنوان کرد. انتظار می رود سفر یکروزه پرزیدنت بوش به عربستان نتایجی درباره همکاریهای دوجانبه در زمینه های انرژی اتمی، حفاظت از تاسیسات و عدم گسترش تسلیحات در بر داشته باشد. اما قیمت فزاینده نفت بر این مذاکرات سایه افکنده است.
در برنامه امشب همچنین آخرین واکنشها به تحولات لبنان، برنامه اتمی ایران و آخرین تحولات در عراق را همراه با سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا آقای دیوید فولی و آقای شایان سمیعی استاد پیشین علوم سیاسی در دانشگاه لایولا مری مانت و همکارم آقای سیامک دهقانپور بررسی خواهیم کرد.

واکنش آمریکا به دستگیری و آزار بهائیان در ایران



وزارت امور خارجه آمریکا دستگیری شش نفر از مسئولان جامعه بهائی ایران را به شدت محکوم کرد. به نقل از این بیانیه این اقدام نقض آشکار تعهدات بین المللی و عدم رعایت معیارهای بین المللی آزادی عقیده از طرف رژیم ایران است. وزارت امور خارجه آمریکا خواستار آزادی تمام بهائیان بازداشت شده و توقف آزار و اذیت ممتد جامعه بهائیان ایران شد.

جامعه بین المللی بهائیان این اقدام را مشابه دستگیریهای مرگبار دهه شصت اعلام کرد و آن را "نشان دهنده یک تلاش در سطح بالا برای ضربه زدن به جامعه بهائی ایران و مرعوب ساختن اعضای آن" دانست. خانم بانی دوگال نماینده جامعه بین المللی بهائی در سازمان ملل متحد گفت "تنها جرم این افراد اعتقاد آنها به آئین بهائی است."
بازداشت شدگان که به زندان اوین منتقل شده اند عبارتند از فریبا کمال آبادی، جمال الدین خانجانی، عفیف نعیمی، سعید رضائی، بهروز توکلی و وحید تیزفهم. مهوش ثابت دیگر عضو بازداشت شده این گروه است که دو ماه پیش در مشهد بازداشت شد.


بعدا اضافه شد.....

در مورد فتوای آیت الله منتظری چی فکر می کنین؟

در حاشیه تفسیر خبر پنجشنبه شب

بسته پیشنهادی جمهوری اسلامی
احمد رأفت سردبیر AKI در ایتالیا و از گزارشگران صدای آمریکا در ارتباطی با اتحادیه اروپا از محتوای بسته پیشنهادی ایران با خبر شد. او در برنامه تفسیر خبر گفت این بسته به مسائل مورد نظر غرب در مورد برنامه اتمی جمهوری اسلامی نمی پردازد و در راستای "مدیریت جهانی" محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری، به اروپائیان راه حل هایی برای مشکل دموکراسی، امنیت و تروریسم، بحران اقتصادی، بحران مواد غذایی و چگونگی استفاده از انرژی هسته ای ارائه میکند!

این در حالی است که پارلمان اروپا در حال بررسی فرستادن هیاتی به ایران است تا موارد بسته پیشنهادی پنج بعلاوه یک و نه بسته پیشنهادی ایران را پی گیری کند که تعلیق غنی سازی در اولویت این مجموعه پیشنهادها است.

ایتالیا خواهان پیوستن به پنج بعلاوه یک در مسیر مقابله با تهدید اتمی ایران است و گزارشهایی از همکاری نزدیک ایتالیا، فرانسه و آلمان در راستای این سیاست می رسد.

بعدا اضافه شد: دیوید فولی، سخنگوی بخش خاورمیانه وزارت امور خارجه آمریکا در تفسیر خبر جمعه گفت بسته پیشنهادی ایران چیزی درباره تعلیق غنی سازی در بر ندارد که به اعتقاد او تنها خواست جامعه بین المللی از جمهوری اسلامی است.

عراق: آب را گل نکنید!
علی جوانمردی گزارشگر صدای آمریکا در اربیل عراق در برنامه تفسیر خبر از ادامه دخالتهای جمهوری اسلامی در عراق خبر داد و در بخشی از گزارش خود به اقدامی از سوی جمهوری اسلامی اشاره کرد که در طول هشت سال جنگ ایران و عراق هم صورت نگرفته بود. به گزارش علی جوانمردی حدود یک ماه است جمهوری اسلامی آب شط العرب که از کرمانشاه به خاک عراق می رود را بسته است و ده ها هزار عراقی را خصوصا در خانقین با کم آبی جدی و خطر وبا مواجه کرده است. برخی گزارشها از اقدامی مشابه بر رودخانه سیوان حکایت دارند. دولت عراق قرار است هیاتی را به این منظور به ایران بفرستد.
آب سیاست نیز همچنان گل آلود است و با اینکه گزارشهایی از انتقال تمرکز فعالیتهای جمهوری اسلامی از عراق به لبنان رسیده بود علی جوانمردی به نقل از مقامات عراقی گفت این دخالتها در عراق به قوت خود باقی است و همچنان باعث نگرانی.

شما چی فکر می کنین؟

۱۳۸۷ اردیبهشت ۲۶, پنجشنبه

تفسیر خبر پنجشنبه شب

با گزارشگران صدای آمریکا.
در برنامه امشب به سفر خاورمیانه پرزیدنت بوش می پردازیم. پرزیدنت بوش که سفر خود را دو روز پیش آغاز کرد در اسرائیل با شیمون پرز رئیس جمهوری اسرائیل و اهود المرت نخست وزیر دیدار کرد و در پارلمان اسرائیل، کنست ، سخنرانی کرد او در ادامه سفر برای ملاقات با ملک عبدالله پادشاه عربستان به عربستان سعودی خواهد رفت و در مصر با حسنی مبارک رئیس جمهور آنکشور و ملک عبدالله دوم پادشاه اردن و محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی دیدار خواهد کرد. سفر او به اسرائیل همزمان با گرامیداشت شصتمین سال تاسیس دولت اسرائیل است. عربستان هفتاد و پنجمین سال روابط رسمی آمریکا با آنکشور را گرامی می دارد. کاخ سفید هدف این سفر را ملاقات با رهبران منطقه، تاکید بر تلاشها در مسیر دستیابی به صلح ، مبارزه با تروریسم و گسترش آزادی عنوان کرد. او در اسرائیل اعلام کرد " آمریکا از دموکراسیها دفاع می کند و دربرار تروریسم می ایستد. چه اینکار حمایت از اسرائیل در برابر تهدید تسلیحات اتمی جمهوری اسلامی ایران باشد و یا حمایت از دولت سینیورا در لبنان."
در برنامه امشب همچنین به آخرین واکنشها به تحولات لبنان نگاهی دقیقتر خواهیم داشت. برنامه اتمی ایران و آخرین تحولات در عراق را از دید گزارشگران صدای آمریکا بررسی خواهیم کرد.

در برنامه امشب آقای احمد رافت در استودیوی واشنگتن با ما هستند و آقای محمد رضا شاهید از پاریس و آقای علی جوانمردی در ارتباط تلفنی از اربیل عراق که به این رویدادها نگاهی دقیقتر خواهند داشت.

۱۳۸۷ اردیبهشت ۲۱, شنبه

تفسیر خبر شنبه شب

ایران در هفته ای که گذشت.

در این هفته صحبتها پس از بازگشت هیات عراقی از ایران در مورد دخالتهای جمهوری اسلامی و گروههای وابسته به سپاه پاسداران در عراق ادامه پیدا کرد. علی الدباغ ، سخنگوی دولت عراق که پیشتر اعلام کرده بود مدرک قاطعی از حمایت ایران از شبه نظامیان شیعه عراق نیست همزمان با تشکیل کمیته های جمع آوری اطلاعات در این مورد گفت شواهدی وجود دارد که در اختیار مقامهای ایرانی قرار خواهد گرفت. روزنامه نیویورک تایمز نوشت حزب الله، شورشیان عراقی را آموزش می دهد. مذاکرات سه جانبه ایران عراق و آمریکا نیز به حالت تعلیق در آمد و در همین حال جمهوری اسلامی به حمایت عراق از ادعای امارات متحده عربی در مورد جزایر سه گانه ایران اعتراض کرد.
در آغاز هفته صحبتهای رئیس جمهوری پیشین ایران ، محمد خاتمی ، در مورد صدور انقلاب از دید آیت الله خمینی بحث بر انگیز شد. او گفت صدور انقلاب به معنی اسلحه در دست گرفتن و انفجار و خرابکاری در دیگر کشورها نیست. هفتاد و هفت نماینده مجلس خواستار برخورد وزارت اطلاعات با خاتمی شدند. خاتمی اعلام کرد سخنانش تحریف شده و شماری از نمایندگان از شکایت خود انصراف دادند.
در تحولات اتمی وزارت خارجه جمهوری اسلامی پذیرش بسته های پیشنهادی جدید را مشروط کرد. قرار است این مشوقها تا هفته آینده به ایران ارائه شود. کشورهای پنج بعلاوه یک از واکنش جمهوری اسلامی پیش از دریافت بسته های پیشنهادی ابراز تاسف کرد. ایران بسته پیشنهادی خود را به اسپانیا و غیر متعهد ها ارائه کرد. کنفرانس دو هفته ای بررسی معاهده منع گسترش سلاح های هسته ای در ژنو ایران را خطری بزرگ برای این معاهده خواند. و روسیه بر اساس فرمان ولادمیر پوتین به تحریمهای سازمان ملل متحد علیه ایران پیوست.
در حالی که آیت الله خامنه ای آمریکا را عامل اصلی نا امنی در منطقه اعلام می کند و محمود احمدی نژاد اسرائیل را رژیمی در حال نابودی میخواند چشمها نگران وضعیت لبنان است که میتواند در آستانه جنگ داخلی قرار گیرد. عربستان سعودی به حزب الله درباره دامن زدن به تنشها در لبنان هشدار داد و کاخ سفید از ایران و سوریه خواست تا به حمایتهای خود از حزب الله لبنان پایان دهد. در همین هفته شورای شهر تهران از تصویب لایحه کمک سه میلیارد تومانی به بازسازی لبنان خبر داد. رئیس مجلس شورای اسلامی، حداد عادل نسبت به خطر کمبود آب و برق در ایران هشدار داد. خبر از استیضاح مسعود میر کاظمی وزیر بازرگانی دولت احمدی نژاد می رسد، رئیس نهضت سواد آموزی از بیسوادی مطلق نه میلیون و پانصد هزار نفر در ایران گزارش میدهد و در این هفته چهار نفر دیگر در ایران اعدام شدند.
در برنامه امشب کارشناسان تفسیر خبر آقای مهندس علی افشاری تحلیلگر سیاسی و آقای دکتر مهران براتی، پژوهشگر دانشگاه برلین به این رویدادها نگاهی دقیقتر خواهند داشت.

"بسته" رو وانکرده پس فرستاد!

در حاشیه بسته پیشنهادی جدید مشوقهای پنج بعلاوه یک!

گروه پنج بعلاوه یک بسته مشوقهای جدیدی برای برنامه اتمی جمهوری اسلامی ارائه می کند. جمهوری اسلامی ایران پذیرش این بسته را بدون بررسی مشروط کرده است. ظریفی به آهنگ جعبه جواهر هنرمند محبوب ابی اشاره کرد که با تغییری میتوان آنرا اینچنین خواند.

"بسته رو وانکرده پس فرستاد...پس فرستاد...پس فرستاد، بسته رو پس فرستاد!"

شش ضلعی قدرت و سیاست جمهوری اسلامی


اینهم نموداری که دکتر آرام حسامی در برنامه جمعه تفسیر خبر استفاده کرد. به اعتقاد او از نیمه قرن هفدهم کشورها بازیگر اصلی بودند و این قدرت به تدریج از کشورها به سازمانهای بین دولتی و سازمانهای غیر دولتی انتقال یافته. نمونه سازمانهای بین دولتی یا IGO ها، اتحادیه اروپا، اتحادیه عرب و سازمان ملل متحد هستند و در مجموعه سازمانهای غیر دولتی یا NGO ها، صلیب سرخ جهانی تا گروه ها و گروهک های تروریستی و ستیزه جو چون القاعده قرار می گیرند.
آرام حسامی معتقد است کشور های قدرتمند از اهرم سازمانهای بین دولتی برای پیشبرد سیاست های خود بهره می برند و کشورهای ضعیف که ادعای قدرت دارند چون نمی توانند با این سازمانها در ارتباط نزدیک باشند به سازمانهای غیر دولتی و به خصوص گروههای مخرب در میان آنها روی می اورند. راه نزدیک شدن به این گروههای غیر دولتی مخرب در مورد ایران استفاده از پول و اسلحه است تا به وسیله این گروه ها تعادل قدرت را حفظ کند.

از آنجائیکه قدرت در یک جا متمرکز نیست و افکار عمومی مردم هم بخشی از معادله قدرت است به گفته دکتر حسامی جمهوری اسلامی هم با استفاده از رسانه ها سعی در تهییج احساسات مذهبی و ملی مردم دارد.
آرام حسامی معتقد است قدرت ایران موقعیت سوق الجیشی آن نیست بلکه به نفت وابسته است. جمهوری اسلامی با قدرت نفت و اهرم قدرت شبه نظامیان و ستیزه جویان سعی در برقراری تعادل قدرت در منطقه دارد و غنی سازی اورانیم و برنامه اتمی بر مبنای این تفکر پیچیده کردن فرمول و در راستای بقای حکومت است.

شما چی فکر می کنین؟

۱۳۸۷ اردیبهشت ۲۰, جمعه

تفسیر خبر جمعه شب

مروری بر سیاست خارجی آمریکا در هفته

کاندولیزا رایس در آغاز هفته پس از توقفی در لندن و ملاقات با گروه پنج بعلاوه یک و گروه کوارتت به اسرائیل و کرانه باختری سفر کرد و با مقامات ارشد اسرائیلی و فلسطینی در مورد روند صلح و وضعیت غزه گفتگو کرد. او گفت آمریکا خواهان دستیابی دو طرف به توافقی بر مبنای نقشه راه تا پایان سال است.
در این هفته دیمتری مدودوف رسما ریاست جمهوری روسیه را در دست گرفت و ولادمیر پوتین نخست وزیر کشور شد. آیا شاهد رهبری دوگانه در روسیه خواهیم بود؟ کارشناسان و تحلیلگران نسبت به صحبتهای مدودوف در مراسم تحلیف که به حقوق مدنی و قانونمندی اشاره داشت ابراز امیدواری کردند. اما روابط واشنگتن و مسکو همچنان در سایه ای از عدم اعتماد کامل به سر میبرد. شان مک کورمک سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا گفت آمریکا با روسیه همچون گذشته در مواردی که نگرانی ها و منافع مشترک دارند همکاری خواهد کرد.
توفان نرگس در برمه قربانیان زیادی گرفت و جامعه جهانی از این حادثه ابراز تاسف کرد و برای کمک بسیج شد اما رژیم نظامی برمه کمکهای آمریکا و دیگر کشورهای غربی را پشت مرزهای خود نگاه داشت و ترجیح داد در انتظار کشتیهای هند، پول چین و هلیکوپترهای روسی بماند. کاندولیزا رایس در اعتراض به این تصمیم گفت این حادثه یک مسئله سیاسی نیست ، یک بحران انسانی است.
در همین هفته لبنان شاهد درگیریهای شیعیان حامی حزب الله و سنی های حامی دولت حاکم بود. در حالی که برخی از کارشناسان بروز جنگ داخلی را ممکن می دانند بسیاری دیگر معتقدند این بحران با مذاکره حزب الله با دولت قابل کنترل است. وزارت امور خارجه آمریکا حمایت خود از دولت لبنان را اعلام کرده است و معتقد است این دولت به نیابت از طرف مردم لبنان در راستای منافع آنان گام بر میدارد.
گفتگوهای سه جانبه ایران عراق و آمریکا با تغییر موضع جمهوری اسلامی به حالت تعلیق در آمد. جمهوری اسلامی پیش از دریافت بسته مشوقهای جدید گروه پنج بعلاوه یک در مورد برنامه اتمی اش آنرا رد کرد. همچنین وزارت امور خارجه با توجه به رای یک دادگاه استیناف بریتانیا در مورد خروج سازمان مجاهدین خلق از لیست گروههای تروریستی گفت این گروه با توجه به چند دهه فعالیت تروریستی و کشتار آمریکائیها و ایرانیها همچنان در لیست تروریستی آمریکا خواهد ماند.

در برنامه امشب به اتفاق همکارم آقای سیامک دهقانپور با کارشناسان تفسیر خبر آقای دکتر آرام حسامی استاد علوم سیاسی دانشگاه مونت گامری و در لوس آنجلس، آقای شایان سمیعی استاد پیشین علوم سیاسی دانشگاه لایولا مری مانت به این رویدادها نگاهی دقیقتر خواهیم داشت.

۱۳۸۷ اردیبهشت ۱۴, شنبه

در حاشیه تفسیر خبر جمعه

دکتر آرام حسامی، استاد علوم سیاسی دانشگاه مونت گامری، در برنامه جمعه به چند نکته اشاره کرد که دوست دارم نظر شما رو در این موارد بدونم:

وقت انتخاب جمهوری اسلامی فرا رسیده
دکتر حسامی به روند جامعه بین المللی در برخورد با مسائل و چالشهای کشورها اشاره کرد و گفت پس از تاسیس سازمان ملل در سال 1945 این جامعه در چند مرحله با چالشها برخورد کرده. ابتدا تشویق کار خوب، بعد تشر ردن به کار بد، تهدید به تحریم اقتصادی، تحریم اقتصادی، تهدید به تهاجم و تهاجم. در این مسیر راه برگشت به کشورهای "خاطی" با مشوقهایی نشان داده شده است. به اعتقاد دکتر حسامی طالبان و صدام حسین هم همین مسیر را رفتند. جامعه جهانی صبور است اما زمان انتخاب یکی از این دو راه یعنی پذیرش مشوقها و بازگشت به جامعه جهانی یا مواجهه نزدیک می شود. او افزود قذافی در لیبی با چک و چونه کمتر راه بازگشت رو انتخاب کرد و کره شمالی هم با کمی تاخیر مجبور به قبول راه بازگشت شد. دکتر حسامی گفت وقت خریدن صورت مسئله را عوض نمی کند و خاورمیانه اتمی نخواهد شد.
قمار خطرناک
دکتر حسامی گفت جمهوری اسلامی بر مبنای فرضیه هایی که درست نیستند دست به قماری خطرناک زده است. این فرضیه های نادرست عبارتند از ناتوانی آمریکا در درگیری در چند جبهه به طور همزمان، تغییر سیاست آمریکا در صورت تغییر افکار عمومی این کشور و دولت، و باز کردن حساب روی برانگیختن حس ملی ایرانیان در صورت درگیری که باعث حمایت مردم از دولت و حاکمیت کنونی شود.
تشکیل پرونده برای جمهوری اسلامی
آرام حسامی به افغانستان و عراق اشاره کرد و دو عامل را برای حمله آمریکا و نیروهای ائتلاف متصور شد. حمایت از تروریسم و برنامه اتمی. به اعتقاد او جمهوری اسلامی به هر دو هنر آراسته است و فعالیت گسترده جامعه جهانی تنها شعار روانی بر علیه رفتار آن نظام نیست بلکه پرونده جمهوری اسلامی هر روزبا ارائه مدارک در مورد حمایت از تروریسم و برنامه اتمی تسلیحاتی زخیم تر می شود و این پرونده در زمان تصمیم برای تهاجم، تشویق یا تحریم استفاده خواهد شد.

دکتر آرام حسامی گفت آمریکا بنا به دلایل خاصی باید بهترین دوست ایران باشد چرا که دو تهدید اساسی طالبان و صدام را از ایران دور کرد و قدرت را از دست اقلیت سنی عراق گرفت و فضا را برای قدرت گرفتن شیعیان آماده کرد. به اعتقاد او جمهوری اسلامی از دموکراسی هراس دارد و این انگیزه اصلی مقاومت، مخالفت و یا دخالت های آن است.

شما چی فکر می کنین؟

تفسیر خبر شنبه شب

ایران در هفته ای که گذشت.
در این هفته محمود احمدی نژاد رئیس جمهوری اسلامی ایران به پاکستان، سریلانکا و هند سفر کرد تا در مورد طرح ساخت خط انتقال گازی از ایران به پاکستان و هند گفتگو گند. دور جدید مذاکرات با هیات سه نفره بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی در تهران آغاز شد. سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی حمله آمریکا به ایران را غیر محتمل دانست.
خبر کشته شدن سه نفر در ایوان غرب در جریان انتخابات مجلس تایید شد. قوه قضائیه جمهوری اسلامی لایحه ای را برای تعریف جرم سیاسی تهیه کرد. احمدی نژاد اعلام کرد یک و نیم میلیارد دلار به توسعه پالایشگاهی در سریلانکا وام می دهد. تهران بسته پیشنهادی خود در مورد برنامه اتمی را با کفیل شورای امنیت ملی روسیه در میان گذاشت. سازمان گزارشگران بدون مرز دستگیری مسعود رفیعی طالقانی، روزنامه نگار روزنامه فرهنگ آشتی را محکوم کرد. ایت الله خامنه ای در سفر شیراز خود گرانی و تورم موجود در ایران را ناشی از بحران جهانی اقتصاد دانست و نه بی توجهی مسئولان. محموله اتمی ارسالی روسیه که در آذربایجان توقیف شده بود به مقصد بوشهر ترخیص شد. ارتباطات ماهواره ای و اینترنت در ایران محدود شد. خبرگزاری فارس اعلام کرد معاملات نفتی ایران با دلار متوقف شد. حضور مقتدی صدر در ایران با ورود هیات اعزامی از عراق تایید شد. پاپ بندیکت شانزدهم با گروهی از روحانیون ایران دیدار کرد. گزارش سالانه تروریسم وزارت خارجه آمریکا ایران را فعالترین حامی تروریسم خواند. پنتاگون اعلام کرد طرح تازه ای برای حمله به ایران ندارد. مقدار چشمگیری سلاح ایرانی در عراق کشف شد. وزیر خارجه آمریکا گفت ایران خواهان دستیابی به سلاح اتمی است. روسیه از ایران خواست غنی سازی اورانیم را برای دور جدیدی از مذاکرات متوقف کند. و همزمان با اعلام طرح ارتقاء امنیت اجتماعی دری نجف آبادی دادستان کل جمهوری اسلامی رواج عروسک های باربی را زنگ خطری برای تمامی مقامات کشور خواند.
در برنامه امشب کارشناسان تفسیر خبر آقای دکتر بهمن آقایی دیبا کارشناس امور بین الملل ، آقای دکتر مهران براتی، پژوهشگر دانشگاه برلین، و دکتر جمشید اسدی استاد اقتصاد دانشگاه آمریکایی پاریس در ارتباط تلفنی به این رویدادها نگاهی دقیقتر خواهند داشت.

۱۳۸۷ اردیبهشت ۱۳, جمعه

وبلاگ سیامک دهقانپور

دوست و همکار عزیزم سیامک دهقانپور وبلاگی را عهده دار شده تا شما را در جریان آنچه در کنگره آمریکا می گذرد قرار دهد. خبر یک چیز است و حاشیه آن جذاب تر!!!

از راهروهای کنگره دیدن کنید و به دوستانتان بگویید.

تفسیر خبر جمعه شب

مروری بر سیاست خارجی آمریکا در هفته.

کاندولیزا رایس وزیر امور خارجه آمریکا هم اکنون در لندن به سر میبرد. تا پیش از سفر خود به اسرائیل و سرزمینهای فلسطینی با گروه چهار یا کوارتت در مورد روند صلح خاورمیانه مذاکره کند او پیش از ادامه سفر خود در لندن با سلام فیاض و زیپی لونی دیدار خواهد داشت. گروه پنج بعلاوه یک نیز در سطح وزیران به بررسی استراتژی های خود درباره برنامه اتمی جمهوری اسلامی ایران خواهند پرداخت. در این هفته وزارت امور خارجه آمریکا گزارش سالانه تروریسم خود را منتشر کرد و از جمهوری اسلامی ایران به عنوان فعالترین کشور حامی تروریسم نام برد. اشاره ها به دخالت های جمهوری اسلامی در عراق در اظهارات مقامات دولت آمریکا شدت یافت. رئیس ستاد مشترک آمریکا ایران را کابوس منطقه خواند و بر حمایت ایران از طالبان در افغانستان تاکید کرد. وزیر دفاع آمریکا با لحنی ملایم تر میزان حمایت ایران از طالبان را کمتر از میزان حمایت از ستیزه جویان عراق اعلام کرد و در رویدادی دیگر سفر هیات عراقی به ایران را گامی مهم در جهت توقف حمایت تسلیحاتی و آموزشی ایران از ستیزه جویان خواند. ایران پس از سه روز سفر هیات عراقی را اعلام کرد. وزارت امور خارجه همچنین نسبت به مذاکرات اتمی ایران و روسیه، طرح لوله گاز میان ایران و هند واکنشهایی نشان داد. پرزیدنت بوش پس از افشای همکاریهای اتمی کره شمالی و سوریه اعلام کرد این گواهی است که برنامه های اتمی مخفیانه می تواند وجود داشته باشد و این افشاگری را پیامی به ایران و سوریه دانست که خاورمیانه ای اتمی قابل قبول نیست. در همین هفته دومین ناو هواپیمابر آمریکا به منطقه وارد شد. هرچند ناو اول منطقه را ترک خواهد کرد اما کارشناسان این اقدام را قدرتنمایی نظامی آمریکا قلمداد کردند.
در برنامه امشب به اتفاق همکارم آقای سیامک دهقانپور با کارشناسان تفسیر خبر آقای دکتر آرام حسامی استاد علوم سیاسی دانشگاه مونت گامری و در لوس آنجلس، آقای شایان سمیعی استاد پیشین علوم سیاسی دانشگاه لایولا مری مانت به این رویدادها نگاهی دقیقتر خواهیم داشت.
شما چی فکر می کنین؟